Éjszakai fogcsikorgatás

Nyugtalanul alszik?

Érzékenyek a fogai,fáj az állkapcsa?

Rosszul ébred? Gyakran fáj a feje?

Fáj a válla? Merev a nyaka?

 

Van megoldás! Gyógyszer,sebészeti beavatkozás nélkül, mellékhatás mentesen.
Nem is gondolnánk,hogy  az éjszakai fogszorítás ,éjszakai fogcsikorgatás problémájában  a népesség jelentős hányada érintett.

 

Miért szorítjuk fogainkat?

A napi stressz-élményeket álmunkban újraéljük,ehhez hozzáadódik ,ha az alsó és felső fogsor nem egyformán érintkezik ( akár 1-2 fog hiánya miatt  is ) és álmunkban keresi a kényelmes helyzetét.

Ilyenkor a rágóizomzat, főleg  a halántékizom terhelődik túl.

 

Milyen tünetei vannak az éjszakai fogszorításnak?

A panaszok többnyire reggel a legerősebbek.

  • nyugtalan alvás + fáradt ébredés
  • levertség
  • hát-derékfájás
  • reggeli fejfájás
  • karzsibbadás

A fogszorítás erős izommunka , mely fizikailag is kimerítő és a rövid úgynevezett mikroébredések már gátolják a pihentető alvást.
A fogakon ún. nyaki kopások jelennek meg ( amelyet a helytelen fogmosási technika tovább súlyosbíthat), és jelentős érzékenységgel is járhat.

Hihetetlen,de nem ritka,hogy sokszor térd,boka,talp  vagy akár derékfájdalmunk hátterében is a fogszorítás áll , ugyanis ezt az erőteljes rágóizom-mozgást  a nyak és törzs izmai próbálják igen nagy erővel korrigálni,egyensúlyozni , ezáltal az egész test statikája megbomlik.

Mikor érdemes beavatkozni?

Már 1 tünet esetén is lehet javulásra számítani.

A fogorvosi vizsgálat után készítünk egy harapásemelő készüléket ( sínt) , amely a páciens alsó vagy felső frontfogain támaszkodik , és ezáltal nem engedi a hátsó fogakat érintkezni ,ami azonnal szorító reflexet váltana ki.

Migrénes betegek esetén  a készüléket nappal is hordani kell ( /ajánlott/ ) .

Sok páciensünk számolt be arról,hogy  a készülék rendszeres hordásával panaszaik jelentősen csökkentek, és alvásuk minősége jó értelemben változott meg.

Ha Ön is észlel hasonló tüneteket,várjuk szeretettel rendelőnkben egy teljeskörű fogászati vizsgálatra!